Thirrje për programin e praktikës

Qendra Kosovare për Studime Gjinore - QKSGJ hap thirrjen për programin e praktikës për 15 gra të reja nga komunitete të ndryshme në kuadër të projektit "Avancimi i

Me shume

RE-ADVERTISEMENT: TOR FOR MULTIMEDIA PRODUCTION COMPANY

Me shume

ToR për Ekspertë/Trajnerë

Me shume

ToR për Ekspert/Kompani

Me shume

ToR per Kompani te Prodhimit Multimedial

Me shume

ToR per MEL

Me shume

ToR for Guide

Me shume

ToR for Production of Podcasts

Me shume

ToR for Video Production

Me shume

ToR for Expert on Conducting Thematic Research

Me shume

ToR for revising all documents

Me shume

ToR for Training Sessions

Me shume

Terms of Reference

Me shume

Calling for expert

Me shume

Calling for expert

Me shume

Calling for expert

Me shume

Calling for expert

Calling for expert

Me shume

Thirrje për aplikim: Mbështetja financiare për nënat vetëushqyese

Qendra Kosovare për Studime Gjinore hapë thirrjen për aplikim ndihmë financiare për nënat vetëushqyese, me qëllim të fuqizimit ekonomik të tyre. Kjo thirrje hapet në

Me shume

LETËR E HAPUR PËR OFRUESIT E SHËRBIMEVE MEDIALE AUDIOVIZUELE: TË NDALOHET GJUHA E URREJTJES

Komisioni i Pavarur i Mediave, Agjencia për Barazi Gjinore dhe Qendra Kosovare për Studime Gjinore i kanë dërguar letër të hapur mediave vizuele për ndalimin e promovimin e

Me shume

NËNSHKRUHET DEKLARATA E PËRBASHKËT PËR ELIMINIMIN E SEKSIZMIT NË MEDIA

Sot, në Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut dhe në kuadër të 16 Ditëve të Aktivizmit kundër Dhunës ndaj Grave, Qendra Kosovare për Studime Gjinore (QKSGj)

Me shume

APROVOHET POLITIKA KUNDËR NGACMIMIT SEKSUAL NË ORGANET E ADMINISTRATËS PUBLIKE NË REPUBLIKËN E KOSOVËS

Qendra Kosovare për Studime Gjinore (QKSGj), në bashkëpunim me Zyrën për Qeverisje të Mirë (ZQM), me qëllim të zbatimit të Ligjit Nr. 05/L-021 për Mbrojtjen nga

Me shume

IN MEMORIAM: SEVDIJE AHMETI

Në katër vjetorin e vdekjes së saj, Qendra Kosovare për Studime Gjinore (QKSGj) përkujton jetën dhe veprën e Sevdije Ahmetit, aktiviste feministe, studiuese dhe

Me shume

Takim konsultativ i nivelit të lartë: Fuqizimi ekonomik si parakusht i parandalimit të dhunës në familje dhe dhunës në baza gjinore

Përmes takimit konsultativ të nivelit të lartë: “Fuqizimi ekonomik si parakusht i parandalimit të dhunës në familje dhe dhunës në baza gjinore”, sot në Prishtinë

Me shume

OP-ED: Shëndeti riprodhues i vajzave dhe grave gjatë pandemisë COVID-19

Liridona Sijarina Të drejtat seksuale dhe riprodhuese janë qëndrore në politikën feministe. Që nga vala e dytë e feminizmit e këndej është luftuar vazhdimisht të

Me shume

THIRRJE E HAPUR: KONSULENT/E HULUMTUES/E

Me shume

Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore (SGG) i kërkon qeverisë të marrë masa për të adresuar efektet ekonomike të pandemisë COVID-19 tek gratë dhe vajzat

Me shume

Deklaratë e përbashkët e shoqërisë civile: Qeveritë evropiane duhet të sigurojnë qasje të sigurt dhe në kohë për abort gjatë pandemisë COVID-19

Me shume

RrGK dhe QKSGJ dënojnë gjuhën seksiste të deputetëve të Kuvendit të Kosovës

Rrjeti i Grave të Kosovës (RrGK) dhe Qendra Kosovare për Studime Gjinore (QKSGJ) e dënojnë gjuhën dhe qasjen seksiste ndaj deputeteve të shfaqur dje gjatë seancës së

Me shume

Çka pas 16 ditë aktivizëm?

Më 17 dhjetor, QKSGJ mbajti bisedën e radhës për "Çka pas 16 ditë aktivizëm?" në kuadër të "FemTalks" me të ftuarat Bergita Currin nga Instituti i Mjeksisë Ligjore dhe

Me shume

Konferencë: Fuqizimi i të drejtave të barabarta pronësore të grave në Kosovë

Më 5 dhjetor 2019, Qendra Kosovare për Studime Gjinore mbajti konferencën “Fuqizimi i të drejtave të barabarta pronësore të grave në Kosovë”. Gjatë konferencës,

Me shume

QKSGJ pjesёmarrёse nё javёn e Avokimit nё Bruksel organizuar nga Kvinna till Kvinna

Prej 4 deri me 8 Nëntor 2019, Qendra Kosovare pёr Studime Gjinore mori pjesё nё javёn e avokimit nё Bruksel sё bashku me pёrfaqёsueset tjera nga organizatat pёr tё

Me shume

Trajnimi dy ditor për planifikimin strategjik të komunikimit: Aplikimi i komunikimit për metodologjinë e planifikimit për ndikim në sjellje (COMBI)

Me 16 dhe 17 Tetor, Qendra Kosovare për Studime Gjinore ka mbajtur trajnimin dy ditorë për akterë mbi “Planifikimin strategjik të komunikimit: Aplikimi i komunikimit për

Me shume

Lansimi i Raortit "Dhuna në baza gjinore në Kosovë: Shqyrtim kritik i reagimit të policisë"

Me 26 Nëntor, ERAC lansoi raportin “Dhuna në baza gjinore në Kosovë: Shqyrtim kritik i reagimit të policisë”. Raporti u realizua nga QKSGJ, organizatë partnere në

Me shume

Perspektiva feministe për lejen prindërore

QKSGJ mbajti panelin e diskutimit “Perspektiva feministe për lejen prindërore”. Diskutimi u realizua nga Hajrulla Ceku dhe Adelina Tërshani, nën moderimin e Liridona

Me shume

Balancimi mes punës dhe jetës dhe leja prindërore

Qendra Kosovare për Studime Gjinore mbajti panelin e diskutimit “Balancimi mes punës dhe jetës dhe leja prindërore”. Të ftuar për të diskutuar ishin panelistët në

Me shume

Beijing+25 Sub-Regional Expert Consultation for Western Balkans and Turkey

On 30th of September and 1st of October, KGSC participated in Beijing+25 Sub-Regional Expert Consultation for Western Balkans and Turkey, organized by UN Women. 60 experts

Me shume

QKSGJ merr pjesë në BarCamp Peja

Më 27 Shtator, Luljeta Demolli nga Qendra Kosovare për Studime Gjinore ishte folëse në BarCamp Peja me temën: “Të drejtat e punëtorëve", organizuar nga Anibar. Në

Me shume

Fushata #FuqizohuMeVotë

QKSGJ, përmes fushatës "Fuqizohu me Votë" u bën thirrje qytetarëve për të votuar për Barazi Gjinore në zgjedhjet e 6 tetorit. Ngrite zërin përmes votës! Voto për

Me shume

Forumi Ekonomik i Grave me rekomandime për deputetët në lidhje me Ligjin e Punës

Të nderuar/a kandidatë/e për deputetë/e të Kuvendit të Republikës së Kosovës, Të nderuara parti politike, Me afrimin e fillimit të fushatës zyrtare zgjedhore për

Me shume

Takimi vjetor i iniciativës "Gratë e Ballkanit për Politikë të Re"

Më 18-20 shtator, QKSGJ mori pjesë në takimin vjetorë të iniciativës rajonale “Gratë e Ballkanit për Politikë të Re”. Iniciativa, e cila ka filluar në vitin 2016,

Me shume

Femicidi dhe perspektiva feministe

Të martën, me 2 korrik, u zhvillua ngjarja e QKSGJ-së "Femicidi dhe perspektiva feministe" në hapësirën Shtatëmbëdhjetë. Yllka Soba nga Kvinna till Kvinna së bashku me

Me shume

Tavolinë diskutimi në RIT Kosovo

Të Hënën, me 1 korrik, QKSGJ mbajti një tavolinë diskutimi në RIT Kosovo për "Sterotipet gjinore dhe Zgjedhjet në Karrierë" në Kosovë, prezentuar nga Venera

Me shume

Takim Strategjik për Fushatën kundër dhunës ndaj grave

Më 28 Qershor, QKSGJ mbajti një fokus grup për të diskutuar strategjinë për fushatën për dhunën në baza gjinore. Fushata ka për qëllim të kontribuoj në krijimin e

Me shume

Traijnim për Sigurinë Digjitale

Nga 24 deri më 27 qershor, QKSGJ mori pjesë në trajnimin për Sigurinë Digjitale brenda levizjes së grave në Kosovë. Ky trajnim është organizuar nga Kvinna till Kvinna

Me shume

Ekspozita, "Bëhu fytyra ime"

Stafi i Qendrës Kosovare për Studime Gjinore vizituan ekspozitën e Eliza Hoxha “Bëhu fytyra ime”. Ekspozita paraqet tregimët të të mbijetuarave të dhunës seksuale

Me shume

Studentet e Essex vizituan Qendrën Kosovare për Studime Gjinore

Me 19 Qershor studentet e fakultetit Essex vizituan QKSGJ-në. Gjatë takimit u diskutua për punën tonë në fushën e të drejtave të grave dhe barazisë gjinore në Kosovë.

Me shume

QKSGJ pjesëmarrëse në Trajnimin Rajonal për Mbrojtësit/et e të Drejtave të Njeriut

Më 23 dhe 24 Maj, mbrojtës të të drejtave të njeriut nga rajoni, duke përfshirë edhe Qendrën Kosovare për Studime Gjinore, u mblodhën në Tiranë, në një seminar

Me shume

Prezantimi i raportit të hulumtimit "Kuota gjinore në bordet e korporatave në Kosovë"

Me 21 Maj, QKSGJ, në kuadër të projektit “Koalicioni të drejta të barabarta për të gjithë” financuar nga Zyra e BE-së në Kosovë, prezantoi raportin hulumtues

Me shume

QKSGJ pjesëmarrëse në punëtorinë GenderLab në Stamboll

Më 9-11 Maj, QKSGJ mori pjesë në punëtorinë GenderLab në Stamboll. Kjo punëtori u organizua nga UN Women në kuadër të programit rajonal "Zbatimi i normave, ndryshimi i

Me shume

QKSGJ pjesëmarrëse në konfencën rajonale "Partneriteti për t'i dhënë fund dhunës ndaj grave" në Stamboll

Më 7 dhe 8 Maj QKSGJ ishte pjesëmarrëse e konferencës "Partneriteti për t'i dhënë fund dhunës ndaj grave" qe u mbajt në Stamboll. Konferenca u organizua nga EU dhe

Me shume

QKSGJ pjesëmarrëse e diskutimit: Balancimi midis zhvillimit të karrierës dhe jetës private në Kosovë

Me 3 Prill Luljeta Demolli, Drejtoreshë Ekzekutive e Qendrës Kosovare për Studime Gjinore ishte pjesë e panelit në takimin e mbajtur nga Alternativa me temën "Balancimi

Me shume

QKSGJ pjesë e panelit në Konferencën "Përtej margjinalizimit - Çfarë tani dhe çfarë më tutje?"

Me 3 Prill Luljeta Demolli, Drejtoreshë Ekzekutive në QKSGJ, ishte pjesë e panelit të dytë në konferencën "Përtej margjinalizimit - Çfarë tani dhe çfarë më tutje?"

Me shume

QKSGJ pjesëmarrëse e trajnimeve të mbajtura nga Shoqata e juristëve Norma

Me 12 mars dhe 4 prill QKSGJ mori pjesë në trajnimet e mbajtura nga Shoqata e Juristëve Norma. Trajnimet ishin aktivitete të projektit "Përkrahja për iniciativat avokuese

Me shume

QKSGJ merr pjesë në punëtorinë e RrGK për rolin e IAP në trajtimin e dhunës ndaj grave

Nga 27 deri më 29 Mars, QKSGJ mori pjesë në punëtorinë e Rrjetit të Grave të Kosovës për rolin e Institucionit të Avokatit të Popullit në trajtimin e dhunës ndaj

Me shume

QKSGJ merr pjesë në Konferencës Rajonale mbi sfidat dhe të arriturat e gruas shqiptare në periudhën e pas luftës

Luljeta Demolli ishte pjesë e Konferencës Rajonale mbi sfidat dhe të arriturat e gruas shqiptare në periudhën e pas luftës, që është mbajtur më 29 Mars, në

Me shume

Panel diskutimi: Punësimi i grave dhe të rinjve në Kosovë

Më 21 Mars 2019, Qendra Kosovare për Studime Gjinore organizoi diskutimin “Punësimi i grave dhe të rinjve në Kosovë”, si pjesë e iniciativës “Gratë e Ballkanit për

Me shume

QKSGJ merr pjesë në trajnimin e mbajtur nga ATRC me temën: Monitorimi dhe Vlerësimi

Më 21 Mars, QKSGJ mori pjesë në trajnimin e mbajtur nga ATRC me temën: Monitorimi dhe Vlerësimi për partnerët e Programit Angazhimi për Barazi - E4E. Trajnimi u fokusua

Me shume

Roli i medias në përmirësimin dhe raportimin e drejtë për gratë në qeverisje

Me 20 Mars 2019 Luljeta Demolli ishte pjesë e panelit: “Roli i medias në përmirësimin dhe raportimin e drejtë për gratë në qeverisje”, ku morën pjesë znj. Mexhide

Me shume

Dita e hapur globale e Kombeve të Bashkuara për gratë, paqen dhe sigurinë.

Më 12 shkurt, QKSGJ mori pjesë në Ditën Globale të Hapur të Kombeve të Bashkuara për Gratë, Paqen dhe Sigurinë në Kosovë! Kjo konferencë u organizua bashkarisht nga

Me shume

Marshojmë S'festojmë 2019

Më 8 Mars, në Ditën Ndërkombëtare të Gruas, ne Protestojmë dhe nuk Festojmë sepse nuk kemi arritur drejtësi gjinore dhe shoqërore. Prandaj, nuk kemi arsye të festojmë.

Me shume

QKSGJ pjesëmarrëse në Vizitën Studimore të Kvinna till Kvinna në Stockholm

Më 18-22 Shkurt 2019, Luljeta Demollli nga Qendra Kosovare për Studime Gjinore mori pjesë në vizitën studimore të organizuar nga Kvinna till Kvinna në Stockholm. Gjatë

Me shume

QKSGJ takon studentët nga European Inter-University Centre

Më 16 Janar, një grup studentësh nga European Inter-University Centre, nga Venediku dhe Viena vizituan QKSGJ'në si pjesë e vizitës së tyre studimore në Kosovë në kuadër

Me shume

Konferenca "Perspektiva Gjinore në Reformën Zgjedhore"

Më 21 Dhjetor 2018, Qendra Kosovare për Studime Gjinore organizoi konferencën “Perspektiva Gjinore në Reformën Zgjedhore". Fjala hyrëse u bë nga Luljeta

Me shume

Barazia Gjinore në Bordet e Ndërmarrjeve Publike

Sot, 19 dhjetor, Qendra Kosovare për Studime Gjinore mbajti konferencën "Barazia Gjinore në Bordet e Ndërmarrjeve Publike". Folësit kryesor në panel ishin: Luljeta

Me shume

Mediat dhe aktivizmi për të drejtat e grave

Qendra Kosovare për Studime Gjinore organizoi panelin e diskutimit “Mediat dhe aktivizmi për të drejtat e grave”. Diskutimi u realizua nga panelistët si në vijim:

Me shume

Shënimi i Ditës Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut

Avokati i Popullit së bashku me organizatat joqeveritare në Republikën e Kosovës, duke përfshirë edhe Qendrën Kosovare për Studime Gjinore, kanë ndërmarrë iniciativë

Me shume

Të rinjtë dhe barazia gjinore në Prizren

Më 23 nëntor, Qendra Kosovare për Studime Gjinore (QKSGJ) organizoi konferencën “Të rinjtë dhe barazia gjinore në Prizren”. Kjo konferencë u organizua në kuadër të

Me shume

QKSGJ pjesëmarrëse në takimin rrjetëzues vjetor të Fondacionit Kvinna till Kvinna

Me 19-22 nëntor, Fondacioni Kvinna till Kvinna organizoi takimi rrjetëzues për tetë organizatat e saj partnere nga Kosova. Gjatë këtyre ditëve pjesëmarrëset patën

Me shume

Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore bën thirrje për reagim të fuqishëm institucional për parandalimin e dhunës në baza gjinore

Me fillimin e fushatës globale 16 Ditë të Aktivizmit kundër dhunës në baza gjinore (25 nëntor - 10 dhjetor), Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore bën thirrje për

Me shume

Gratë në Politikë dhe Qeverisje: Perceptimet e të rinjve

Qendra Kosovare për Studime Gjinore, me 27 nëntor 2018, organizoi konferencën "Gratë në Politikë dhe Qeverisje: Perceptimet e të rinjve",në Venture UP, Prishtinë. Të

Me shume

Panelin diskutimi “Dhuna në kontekstin e të drejtave politike të grave”

Qendra Kosovare për Studime Gjinore organizoi panelin e diskutimit “Dhuna në kontekstin e të drejtave politike të grave”. Diskutimi u realizua nga panelistët si në

Me shume

Panel diskutimi: Sindikatat dhe Barazia Gjinore në Kosovë

Më 13 nëntor, Qendra Kosovare për Studime Gjinore organizoi panelin e diskutimit "Sindikatat dhe Barazia Gjinore në Kosovë". Të pranishëm në panel ishin: Znj. Luljeta

Me shume

QKSGJ pjesёmarrёse nё javёn e Avokimit nё Bruksel

Anёtaret e Qendra Kosovare pёr Studime Gjinore morrёn pjesё nё javёn e avokimit nё Bruksel sё bashku me pёrfaqёsueset tjera nga organizatat pёr tё drejtat e grave nga

Me shume

Paneli i diskutimit: Leja Prindërore dhe Barazia Gjinore në Kosovë

Më 23 tetor 2018, Qendra Kosovare për Studime Gjinore, organizoi panelin e diskutimit “Leja Prindërore dhe Barazia Gjinore në Kosovë”. Ky aktivitet u realizua në

Me shume

Publikimi i raportit "Pogramet e trajnimit për cështjet gjinore për Administratën Publike të Kosovës"

Koalicioni “Të drejtat e barabarta për të gjithë (ERAC)”, sot mbajti konferencë për prezantimin e raportit “Programet e trajnimit për çështje gjinore për

Me shume

Parada e Krenarisë 2018

Qendra Kosovare për Studime Gjinore mori pjesë në paradën e dytë të krenarisë në Kosovë "Në emër të lirisë". Sllogani “Në Emër të Lirisë” kërkon liri të

Me shume

Konferenca “Përmirësimi i të drejtave LGBTI - “Çka shkoi gabim dhe çka mund të bëjmë ndryshe”

Gjatë Javës së Krenarisë “Ne Emer Te Lirise”, Luljeta Demolli moderoi panelin e diskutimit në konferencën “Përmirësimi i të drejtave LGBTI - “Çka shkoi gabim dhe

Me shume

Tryezë diskutimi "Demokracia në udhëkryq: si të ç'rrënjoset pabarazia gjinore në vendimmarrje?"

Luljeta Demolli, drejtore ekzekutive në Qendrën Kosovare për Studime Gjinore (QKSGJ) mori pjesë në tryezën e diskutimit "Demokracia në udhëkryq: si të ç'rrënjoset

Me shume

Amandamentimi i Ligjit te Familjes: Barazi gjinore apo barazi ekonomike?

Më 11 Shtator, Lujleta Demolli, Drejtore e Qendrës Kosovare për Studime Gjinore ishte pjesë e panelit "Amandamentimi i Ligjit te Familjes: Barazi gjinore apo barazi

Me shume

Vizita Studimore e Kvinna till Kvinna në Institutin Evropian për Barazi Gjinore

QKSGJ së bashku me disa organizata të grave nga Ballkani Perëndimorë morën pjesë në një vizitë studimore në Instututin Evropian për Barazi Gjinore. Kjo vizitë u

Me shume

FORUMI I OKB-SË PËR NDËRTIM TË BESIMIT NË KOSOVË

Përfaqësuese të Qendres Kosovare për Studime Gjinore (QKSGJ) morën pjesë në Forumin e OKB-së për ndërtim të besimit në Kosovë. Rreth 120 liderë të Kosovës, që

Me shume

Trajnim me përfituesit/et e bursës për gazetari në fushën e të drejtave të njeriut

Nëntë bursistët/et e përzgjedhur/a të programit të Bursës për Gazetari në fushën e të Drejtave të Njeriut janë takuar më 1,2 dhe 3 qershor në Kosovo 2.0 për të

Me shume

Pjesëmarrja e QKSGJ-së në FemArt

Në edicionin e gashtë të Festivalit FemArt (25-30 Maj, 2018) QKSGJ mori pjesë në ngjarjet në vijim: - Më 26 Maj, Luljeta Demolli ishte pjesë e panelit të diskutimit

Me shume

Panel Diskutimi me z.Kevin Lampe

Më 24 maj 2014, Qendra Kosovare për Studime Gjinore organizoi panelin e diskutimit me ekspertin e njohur ndërkombëtarisht, z. Kevin Lampe. Kevin Lampe është ekspert në

Me shume

Debat me studentë- Universiteti Ukshin Hoti, Prizren

Më 25 prill, 2018, Qendra Kosovare për Studime Gjinore organizoi një diskutim me studentët e Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren. Të ftuara për të diskutuar rreth

Me shume

Ligji për Shoqëri Tregtare dhe Kuota Gjinore

Muajin e kaluar, deputetët e Kuvendit të Kosovës e përkrahën një amandament të Ligjit për Shoqëritë Tregtare që kishte të bënte me përfshirjen e grave në Bordet e

Me shume

Leja prindërore dhe Barazia Gjinore në Kosovë

Më 12 prill, Qendra Kosovare për Studime Gjinore organizoi panelin e diskutimit “Leja prindërore dhe barazia gjinore në Kosovë”. Pjesë e panelit ishin: Dita Dobranja,

Me shume

Java e Gruas 2018

Gjatë Javës së Gruas 2018, organizuar nga NDI Kosova, Nita Zogiani, Menaxhere e Projeteve në QKSGJ moderoi nje diskutim me Kryetarin e Komunës së Kamenicës, Qëndron

Me shume

Gratë aktiviste në Ballkanin Perëndimor dhe në Turqi

Me rastin e festës së 8 Marsit, Ditës Ndërkombëtare të Gruas, Programi Regjional nga EU-UN "Implementimi i Normave, Ndryshimi i Mendësisë" i cili ka gjithsej 48 organizata

Me shume

Konferenca për mbështetjen e Koventës së ILO-s lidhur me adresimin e dhunës në baza gjinore në vendin e punës

Me 14 Mars, 2018 u mbajt konferenca për mbështetjen e Koventës së ILO-s lidhur me adresimin e dhunës në baza gjinore në vendin e punës e cila mblodhi përfaqësues nga

Me shume

Debati me studentë për Gratë në Ndërmarrësi

Me 12 Mars, 2018, QKSGJ në bashkëpunim me VentureUP (Universiteti i Prishtinës) organizuan debat me studentët për temën grate në ndërmarrësi. Në panel ishin të

Me shume

Zbatimi i angazhimeve institucionale për përmirësimin e të drejtave të grupeve të margjinalizuara

Më 6 Mars, 2018, në konferencën "Zbatimi i angazhimeve institucionale për përmirësimin e të drejtave të grupeve të margjinalizuara",Luljeta Demolli​ ishte pjesë e

Me shume

Ditët e Hapura Globale të Kombeve të Bashkuara për Gratë, Paqen dhe Sigurinë në Kosovë 2018

Luljeta Demolli, Drejtore e Qendrës Kosovare për Studime Gjinore, ishte njëra nga panelistet në panelin "Trajtimi i pengesave strukturale të pjesëmarrjes së grave në

Me shume

MARShojmë, S'festojmë

Më 8 Mars, në Ditën Ndërkombëtare të Gruas, ne Protestojmë dhe nuk Festojmë! sepse nuk kemi arritur drejtësi gjinore dhe shoqërore. Prandaj, nuk kemi arsye të festojmë.

Me shume

Në #MeToo jemi edhe ne

Qendra Kosovare për Studime Gjinore Si asnjëherë më parë, debati për ngacmimin seksual sot është top-temë globale. Nuk kalon ditë pa u publikuar ndonjë lajm, hulumtim,

Me shume

Debat me studentë - Kolegji AAB

Më 6 Dhjetor 2017, Qendra Kosovare për Studime Gjinore në bashkëpunim me Kolegjin AAB organizoi një diskutim me studentë rreth përfshirjes së grave dhe të rinjve në

Me shume

Debat me studentë - AUK

Më 30 Nëntor 2017, Qendra Kosovare për Studime Gjinore në bashkëpunim me RIT Kosova organizuan një debat me studentë, në kuadër të projektit të mbështetur nga BE

Me shume