Mediat dhe aktivizmi për të drejtat e grave

Qendra Kosovare për Studime Gjinore organizoi panelin e diskutimit “Mediat dhe aktivizmi për të drejtat e grave”. Diskutimi u realizua nga panelistët si në vijim:

Me shume

Shënimi i Ditës Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut

Avokati i Popullit së bashku me organizatat joqeveritare në Republikën e Kosovës, duke përfshirë edhe Qendrën Kosovare për Studime Gjinore, kanë ndërmarrë iniciativë

Me shume

Të rinjtë dhe barazia gjinore në Prizren

Më 23 nëntor, Qendra Kosovare për Studime Gjinore (QKSGJ) organizoi konferencën “Të rinjtë dhe barazia gjinore në Prizren”. Kjo konferencë u organizua në kuadër të

Me shume

QKSGJ pjesëmarrëse në takimin rrjetëzues vjetor të Fondacionit Kvinna till Kvinna

Me 19-22 nëntor, Fondacioni Kvinna till Kvinna organizoi takimi rrjetëzues për tetë organizatat e saj partnere nga Kosova. Gjatë këtyre ditëve pjesëmarrëset patën

Me shume

Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore bën thirrje për reagim të fuqishëm institucional për parandalimin e dhunës në baza gjinore

Me fillimin e fushatës globale 16 Ditë të Aktivizmit kundër dhunës në baza gjinore (25 nëntor - 10 dhjetor), Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore bën thirrje për

Me shume

Gratë në Politikë dhe Qeverisje: Perceptimet e të rinjve

Qendra Kosovare për Studime Gjinore, me 27 nëntor 2018, organizoi konferencën "Gratë në Politikë dhe Qeverisje: Perceptimet e të rinjve",në Venture UP, Prishtinë. Të

Me shume

Panelin diskutimi “Dhuna në kontekstin e të drejtave politike të grave”

Qendra Kosovare për Studime Gjinore organizoi panelin e diskutimit “Dhuna në kontekstin e të drejtave politike të grave”. Diskutimi u realizua nga panelistët si në

Me shume

Panel diskutimi: Sindikatat dhe Barazia Gjinore në Kosovë

Më 13 nëntor, Qendra Kosovare për Studime Gjinore organizoi panelin e diskutimit "Sindikatat dhe Barazia Gjinore në Kosovë". Të pranishëm në panel ishin: Znj. Luljeta

Me shume

QKSGJ pjesёmarrёse nё javёn e Avokimit nё Bruksel

Anёtaret e Qendra Kosovare pёr Studime Gjinore morrёn pjesё nё javёn e avokimit nё Bruksel sё bashku me pёrfaqёsueset tjera nga organizatat pёr tё drejtat e grave nga

Me shume

Paneli i diskutimit: Leja Prindërore dhe Barazia Gjinore në Kosovë

Më 23 tetor 2018, Qendra Kosovare për Studime Gjinore, organizoi panelin e diskutimit “Leja Prindërore dhe Barazia Gjinore në Kosovë”. Ky aktivitet u realizua në

Me shume

Publikimi i raportit "Pogramet e trajnimit për cështjet gjinore për Administratën Publike të Kosovës"

Koalicioni “Të drejtat e barabarta për të gjithë (ERAC)”, sot mbajti konferencë për prezantimin e raportit “Programet e trajnimit për çështje gjinore për

Me shume

Parada e Krenarisë 2018

Qendra Kosovare për Studime Gjinore mori pjesë në paradën e dytë të krenarisë në Kosovë "Në emër të lirisë". Sllogani “Në Emër të Lirisë” kërkon liri të

Me shume

Konferenca “Përmirësimi i të drejtave LGBTI - “Çka shkoi gabim dhe çka mund të bëjmë ndryshe”

Gjatë Javës së Krenarisë “Ne Emer Te Lirise”, Luljeta Demolli moderoi panelin e diskutimit në konferencën “Përmirësimi i të drejtave LGBTI - “Çka shkoi gabim dhe

Me shume

Tryezë diskutimi "Demokracia në udhëkryq: si të ç'rrënjoset pabarazia gjinore në vendimmarrje?"

Luljeta Demolli, drejtore ekzekutive në Qendrën Kosovare për Studime Gjinore (QKSGJ) mori pjesë në tryezën e diskutimit "Demokracia në udhëkryq: si të ç'rrënjoset

Me shume

Amandamentimi i Ligjit te Familjes: Barazi gjinore apo barazi ekonomike?

Më 11 Shtator, Lujleta Demolli, Drejtore e Qendrës Kosovare për Studime Gjinore ishte pjesë e panelit "Amandamentimi i Ligjit te Familjes: Barazi gjinore apo barazi

Me shume

Vizita Studimore e Kvinna till Kvinna në Institutin Evropian për Barazi Gjinore

QKSGJ së bashku me disa organizata të grave nga Ballkani Perëndimorë morën pjesë në një vizitë studimore në Instututin Evropian për Barazi Gjinore. Kjo vizitë u

Me shume

FORUMI I OKB-SË PËR NDËRTIM TË BESIMIT NË KOSOVË

Përfaqësuese të Qendres Kosovare për Studime Gjinore (QKSGJ) morën pjesë në Forumin e OKB-së për ndërtim të besimit në Kosovë. Rreth 120 liderë të Kosovës, që

Me shume

Trajnim me përfituesit/et e bursës për gazetari në fushën e të drejtave të njeriut

Nëntë bursistët/et e përzgjedhur/a të programit të Bursës për Gazetari në fushën e të Drejtave të Njeriut janë takuar më 1,2 dhe 3 qershor në Kosovo 2.0 për të

Me shume

Pjesëmarrja e QKSGJ-së në FemArt

Në edicionin e gashtë të Festivalit FemArt (25-30 Maj, 2018) QKSGJ mori pjesë në ngjarjet në vijim: - Më 26 Maj, Luljeta Demolli ishte pjesë e panelit të diskutimit

Me shume

Panel Diskutimi me z.Kevin Lampe

Më 24 maj 2014, Qendra Kosovare për Studime Gjinore organizoi panelin e diskutimit me ekspertin e njohur ndërkombëtarisht, z. Kevin Lampe. Kevin Lampe është ekspert në

Me shume

Debat me studentë- Universiteti Ukshin Hoti, Prizren

Më 25 prill, 2018, Qendra Kosovare për Studime Gjinore organizoi një diskutim me studentët e Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren. Të ftuara për të diskutuar rreth

Me shume

Ligji për Shoqëri Tregtare dhe Kuota Gjinore

Muajin e kaluar, deputetët e Kuvendit të Kosovës e përkrahën një amandament të Ligjit për Shoqëritë Tregtare që kishte të bënte me përfshirjen e grave në Bordet e

Me shume

Leja prindërore dhe Barazia Gjinore në Kosovë

Më 12 prill, Qendra Kosovare për Studime Gjinore organizoi panelin e diskutimit “Leja prindërore dhe barazia gjinore në Kosovë”. Pjesë e panelit ishin: Dita Dobranja,

Me shume

Java e Gruas 2018

Gjatë Javës së Gruas 2018, organizuar nga NDI Kosova, Nita Zogiani, Menaxhere e Projeteve në QKSGJ moderoi nje diskutim me Kryetarin e Komunës së Kamenicës, Qëndron

Me shume

Gratë aktiviste në Ballkanin Perëndimor dhe në Turqi

Me rastin e festës së 8 Marsit, Ditës Ndërkombëtare të Gruas, Programi Regjional nga EU-UN "Implementimi i Normave, Ndryshimi i Mendësisë" i cili ka gjithsej 48 organizata

Me shume

Konferenca për mbështetjen e Koventës së ILO-s lidhur me adresimin e dhunës në baza gjinore në vendin e punës

Me 14 Mars, 2018 u mbajt konferenca për mbështetjen e Koventës së ILO-s lidhur me adresimin e dhunës në baza gjinore në vendin e punës e cila mblodhi përfaqësues nga

Me shume

Debati me studentë për Gratë në Ndërmarrësi

Me 12 Mars, 2018, QKSGJ në bashkëpunim me VentureUP (Universiteti i Prishtinës) organizuan debat me studentët për temën grate në ndërmarrësi. Në panel ishin të

Me shume

Zbatimi i angazhimeve institucionale për përmirësimin e të drejtave të grupeve të margjinalizuara

Më 6 Mars, 2018, në konferencën "Zbatimi i angazhimeve institucionale për përmirësimin e të drejtave të grupeve të margjinalizuara",Luljeta Demolli​ ishte pjesë e

Me shume

Ditët e Hapura Globale të Kombeve të Bashkuara për Gratë, Paqen dhe Sigurinë në Kosovë 2018

Luljeta Demolli, Drejtore e Qendrës Kosovare për Studime Gjinore, ishte njëra nga panelistet në panelin "Trajtimi i pengesave strukturale të pjesëmarrjes së grave në

Me shume

MARShojmë, S'festojmë

Më 8 Mars, në Ditën Ndërkombëtare të Gruas, ne Protestojmë dhe nuk Festojmë! sepse nuk kemi arritur drejtësi gjinore dhe shoqërore. Prandaj, nuk kemi arsye të festojmë.

Me shume

Në #MeToo jemi edhe ne

Qendra Kosovare për Studime Gjinore Si asnjëherë më parë, debati për ngacmimin seksual sot është top-temë globale. Nuk kalon ditë pa u publikuar ndonjë lajm, hulumtim,

Me shume

Debat me studentë - Kolegji AAB

Më 6 Dhjetor 2017, Qendra Kosovare për Studime Gjinore në bashkëpunim me Kolegjin AAB organizoi një diskutim me studentë rreth përfshirjes së grave dhe të rinjve në

Me shume

Debat me studentë - AUK

Më 30 Nëntor 2017, Qendra Kosovare për Studime Gjinore në bashkëpunim me RIT Kosova organizuan një debat me studentë, në kuadër të projektit të mbështetur nga BE

Me shume